Delta fietst voor Academisch Hospice Demeter

Stichting Delta De Bilt (tien basisscholen in de gemeente De Bilt) en de stichting Vrienden van Academisch Hospice Demeter organiseren op 31 maart een spinning- en bootcampevenement bij Sportcity in Bilthoven.
Het hospice bestaat 10 jaar en combineert sinds haar oprichting het geven van passende zorg met onderzoek, delen van kennis en het geven van onderwijs. Zij wil heel graag een ruimte, een ‘loods’ inrichten in de bestaande schuur op het terrein van het hospice. Het moet een centrum worden om samen te praten, te reflecteren, te onderzoeken, te ontwikkelen en te delen. Om goede zorg te kunnen geven, is kennis en ervaring nodig. Er is eigenlijk een gids, een loods, nodig. Iemand die je helpt om door de ‘onbekende wateren van de laatste levensfase te manoeuvreren’. Tot nu toe konden mensen hiervoor nergens terecht.
12-uurs spinningmarathonDe eerste actie in samenwerking met Stichting Delta dit jaar is een 12-uurs spinningmarathon op 31 maart bij SportCity in Bilthoven. Meer dan driehonderd leerlingen van groep 8 nemen tussen 11.00 en 16.00 uur deel aan een les spinnen en bootcamp. Daarna is het de beurt aan hun ouders, ambtenaren van de Gemeente De Bilt, leden van sportverenigingen en andere inwoners van de gemeente. U bent welkom bij Sportcity die geheel belangeloos haar spinning- en bootcampzaal ter beschikking heeft gesteld. Er kan gespind worden tussen 16.00 uur en 22.00 uur.
U kunt zich individueel of als groep inschrijven via https://hospicedemeter.nl/10-jaar/. Natuurlijk kunt u ook doneren, zonder deel te nemen aan de marathon. Op de website vindt u ook informatie over de benefietavond en de fietstocht later dit jaar. De kosten per les bedragen 10 euro. Dit bedrag gaat volledig naar de bouw van de loods van de hospice.